Sinopsis

Miroslav Terzić, reditelj

www.terzicmiroslav.com

Rođen je 1969. godine u Beogradu. Diplomirao je Međunarodno pravo na Pravnom fakultetu u Beogradu. Pohađao je postdiplomske studije na FDU u Beogradu. Od 2000. godine radi kao freelance umetnik - reditelj i scenarista. Režirao je "Oslobođenje i poslednji dani" - dokumentarni film o 5. oktobru, 2000. godine i veliki broj reklama sa najvećim advertajzing agencijama u regionu. Kao asistent režije je radio na različitim filmovima: "Jagoda u supermarketu", Dušana Milića, "Tri letnja dana", Mirjane Vukomanović, "Il Furto del tresoro" Albera Sironija, "Složna braća", TV Serija Olega Novkovića i Nenada Jankovića, "Ubistvo s predumišljajem", Gorčina Stojanovića.

Gordan Kičić, producent

www.gordankicic.com

Rođen je u Beogradu, 1977.godine. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2001. godine. Igra u velikom broju pozorišnih predstava, preko 20 filmova i TV serija. Stalni je član Ateljea 212. Osnivač je filmske producentske kuće "Filmkombajn" koja postoji od 2005. godine.

Ðorde Milosavljević, scenarista

Rođen je 1969. godine. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1997. godine. Pisao je filmske kritike za više časopisa, ali glavno interesovanje su mu bili komični stripovi. Osvojio je Nacionalnu nagradu za najbolji jugoslovenski strip album 1994. godine. Pisao je scenarija za: "Miris kiše na Balkanu", "Neprijatelj", "Sva ta ravnica", "Konji vrani", "Jesen stiže, dunjo moja", "Apsolutnih sto", "Nataša", "Točkovi", "Nebeska udica", "Tri palme za dve bitange i ribicu","Paket aranžman" i mnoge druge. Režirao je filmove: "Ringeraja", "Mehanizam" i "Točkovi".

Nikola Pejaković, scenarista

Rođen je u Banja Luci, 1966. godine. Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, smer pozorišna i radio režija u klasi profesora Miroslava Belovića i docenta Nikole Jevtića, upisuje 1985. godine. Radi na nekoliko koloseka: gluma, pozorišna režija, scenarističko-dramaturški rad, muzika. Režirao je veliki broj predstava i napisao više scenarija za filmove i TV serije. Neki od značajnijih filmova su: ''Lepa sela lepo gore", "Rat uživo", "Ledina", "Vratiće se rode". Od 2009. godine je stalno zaposlen u Narodnom pozorištu Republike Srpske. Njegova prva režija u matičnoj kući, „Narodni poslanik”, proglašena je za najbolju predstavu i pozorišni dogadaj te godine u BiH.

Filip Švarm (novinarski alias), saradnik na scenariju

pravo ime i prezime - Damir Kalember Rođen je 1966. godine u Karlovcu. Studirao je na Pravnom Fakultetu u Zagrebu. Novinarsku karijeru započeo u zagrebačkom nedeljniku "Danas" (1990 – 1992. godine). Od 1992. je novinar nedeljnika "Vreme" u Beogradu. U periodu 1991 - 1995. godine izveštavao je sa ratišta u bivšoj Jugoslaviji. Glavne novinarske oblasti kojima se bavi: ratni zločini, organizovani kriminal, unutrašnja politika u Srbiji, odnosi u regionu itd. Sarađivao je sa brojnim štampanim i elektronskim medijima u Srbiji, regionu i Evropi. Od 1998. godine je odgovorni urednik nedeljnika "Vreme". Osnivač je i direktor video-produkcije "Vreme film". Autor je više dokumentarnih filmova (serijal "Jedinica", "Pad Krajine", "Atentat na Ðindica", "Bombardovanje", "Konačni obračun" itd). Dobitnik je nagrada za istraživačko novinarstvo "Jug Grizelj" kao i NUNS-ove nagrade. Živi i radi u Beogradu.

Miladin Čolaković, direktor fotografije

www.miladincolakovic.com

Rođen je 1964. godine u Obrenovcu. Diplomirao je 1991. godine na Katedri za filmsku i televizijsku kameru FDU u Beogradu, gde danas radi kao redovni profesor. Magistrirao je u oblasti fotografije na FPU u Beogradu. Realizovao je veliki broj radova u oblasti dokumentarne, likovne i propagandne fotografije, eksperimentalnih, dokumentarnih, namenskih i igranih filmova, televizijskih serija i drugih televizijskih formi. Neka od njegovih novijih ostvarenja su "Beli, beli svet", "Konji vrani", "Normalni ljudi", "Lisice". Član je ULUS-a, sekcije proširenih medija. Dobitnik je više nagrada i priznanja.

Dejan Urošević, filmski i tv montažer

www.imdb.com/name/nm1543962

Rođen 1973. godine u Beogradu. Diplomirao je 2004. godine filmsku i TV montažu na FDU u Beogradu. Montaža dugometražnih igranih filmova: "Ma nije on takav" – Miroslava Petkovića, "Tamo i ovde" – Darka Lungulova, "Čarlston za Ognjenku" – Uroša Stojanovića, "Klopka" – Srdana Golubovića. Montaža igranih TV serija: "Montevideo, Bog te video", "Na Terapiji", "Mile vs. Tranzicija" itd.

Aljoša Spajić, scenograf

www.spajic.org

Rođen je 1973. godine u Beogradu. Kao scenograf, radio je na velikom broju igranih filmova. Neke od svojih značajnijih ostvarenja postigao je u sledećim filmovima i serijama: "Crna Zorica", "Sva ta ravnica", "Na terapiji", "Coriolanus", "Beli, beli svet", "A3, rokenrol uzvraća udarac", "Crni Gruja", "Sinovci" itd.

Zora Mojsilović, kostimograf

www.imdb.com/name/nm0596283

Vanredni profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na katedri za kostim od 2007. godine. Kostimografije u filmovima: "Bure baruta" (Goran Paskaljević), "Život je čudo" (Emir Kusturica), "Guča" (Dušan Milić), "Tamo i ovde" (Darko Lungulov), "Crna Zorica" (Hristina Hatziharalabous, Radoslav Pavković), "Jagoda u supermarketu" (Dušan Milić). Kostimografije u pozorišnim predstavama Ateljea 212, Narodnog pozorišta u Beogradu, BDP-a, JDP-a, Pozorišta na Terazijama, Malog pozorišta Duško Radović. Dobitnik Sterijine nagrade za kostim, "Ardaliona" i "Ćurana".

Ivan Brkljačić, kompozitor

Ivan Brkljačić je diplomirao i magistrirao kompoziciju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Trenutno je na završnoj godini doktorskih studija kompozicije na istom fakultetu. Kompozicije Ivana Brkljačića izvođene su mnogo puta u Beogradu i Srbiji, a takođe i u Francuskoj, Rumuniji, Mađarskoj, Makedoniji, Nemačkoj, Poljskoj, Sloveniji, Austriji, Italiji, Češkoj Republici, Brazilu, Švedskoj, Hrvatskoj i Australiji. Komponovao je muziku za predstave u beogradskim pozorištima: Atelje 212, Narodno pozorište, Bitef teatar, Duško Radović, Boško Buha, Zvezdara teatar, Beogradsko dramsko pozorište... Od 2007. godine deluje kao selektor programa Međunarodne tribine kompozitora. Zaposlen je kao docent na FMU u Beogradu, na Katedri za Muzičku teoriju. Dobitnik je Nagrade Stevan Mokranjac za 2005. godinu.

Trailer

film ustanicka ulica triler

Slike

film ustanicka ulica galerija slika

Najave

film ustanicka ulica sponzori film ustanicka ulica produkcija kombajn